01-02-2021

Uniek zorgaanbod voor kwetsbare ouderen in Veldhoven.

De druk op de zorg voor kwetsbare ouderen neemt toe. Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en 'Ouderenzorgorganisatie Oktober' gaan daarom samenwerken om de geriatrische revalidatiezorg in de regio beter te organiseren.

Zo brengen de organisaties de zorg letterlijk dichter bij elkaar: op het terrein van het Máxima Medisch Centrum (MMC) wordt in opdracht van Oktober een gebouw voor 40 patiënten ontworpen. Het gebouw haakt aan op het MMC en bevat High Care voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) en Low Care voor GRZ en Eerstelijns verblijf (ELV).

Uniek zorgaanbod in nieuwbouw achter hoofdentree ziekenhuis

Direct achter de hoofdentree van het MMC wordt de verbinding naar het gebouw gerealiseerd. Een ontwerp van KDV-architectuur

Men komt binnen op de begane grond in een open en transparant gebouw. Het gebouw bestaat uit 3 bouwlagen met op de bovenste laag de High Care afdeling. Kenmerkend voor de structuur van het gebouw is de ligging van alle privé kamers aan een breed en open midden gebied waar ook allerlei functies zijn. Zitten, lopen, eten, ontmoeten in een open structuur. Gecombineerd met multifunctionele verblijfsruimten en vergaderplekken.

Tussenschakel tussen het ziekenhuis en de thuissituatie

De architectuur van KDV Architectuur kenmerkt zich door een warme natuurlijke uitstraling en huiselijker ten opzichte van het MMC. Het heeft een functie als tussenschakel tussen het ziekenhuis en de thuissituatie (of verzorgingstehuis) en daarmee mag het zich ook onderscheiden van het MMC.

Ons advies: bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en technische installaties.

Samen van constructeur Van Der Laan zijn wij onderdeel van het ontwerpteam en nemen wij de advisering op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en technische installaties voor onze rekening.

Veilig vluchten

Bijzondere aandacht gaat naar de functie van het open middengebied. Veilig vluchten vanuit de individuele kamers via het middengebied vraagt de nodige aandacht, waarbij ook gekeken wordt naar de combinatie met de sociale veiligheid. Verder wordt invulling gegeven aan de duurzame ambities voor het gebouw.

Een zorggebouw met een uniek aanbod is straks gerealiseerd. Ouderen die wonen in de regio De Kempen, Veldhoven en Aalst-Waalre zullen er blij mee zijn!


Olaf Ritchi


Artist Impression: KDV Architectuur

Ga terug