08-03-2021

Een (te) warme zomer voor een zorgcentrum.

Afgelopen zomer klopte een gebouweigenaar, een woningstichting en de gebruiker, een zorgcentrum bij ons aan. Er waren veel klachten van zowel het verzorgend personeel als de bewoners over de temperatuur binnen het gebouw. Een zonnige zomer moet fijn zijn, maar in het gebouw werd het veel te warm. Het was ondraaglijk. Dat moest toch beter kunnen, maar hoe?

De installateur had zijn best gedaan; de aanwezige techniek was correct geïnstalleerd en afgesteld. Hij kon hen niet verder helpen. De eigenaar van het gebouw en de gebruikers waren ten einde raad en klopten bij ons aan. Gelukkig kunnen wij in deze situaties hulp bieden.

Kare+Kure is namelijke de kritische, 
betrouwbare en eerlijke ondersteuning voor onze opdrachtgevers.


Samen om de tafel

Wij hebben met de betrokkenen om de tafel gezeten en goed geluisterd naar de specifieke problemen. Uiteraard doorgevraagd waar nodig. Samen met de installateur hebben wij een bezoek gebracht op de locatie en tijdens de opname hebben wij al mogelijke oplossingen besproken. Ook voor de installateur is het fijn te kunnen sparren met een deskundige en ervaren installatieadviseur.

Aangepaste techniek voor een aangenaam binnenklimaat

Een uitgebreider onderzoek was nodig. Diverse computersimulaties zijn uitgevoerd om verschillende mogelijkheden te analyseren. Deze grondige analyse gaf ons de gewenste informatie en optimalisatie van diverse zaken was wel degelijk mogelijk! Samen met de installateur hebben wij de eigenaar en huurder op de hoogte gebracht van onze bevindingen. Uiteraard met een voorstel voor een aangepast installatieconcept en kostenopgave.

Wij adviseerden om de aanwezige vloerverwarming als vloerkoeling te gaan gebruiken tijdens warme perioden. Het aanbrengen van een omkeerbare warmtepomp, waardoor er ook een verduurzaming van de warmteopwekking zou worden gerealiseerd, was volgens ons de beste oplossing.
De woningstichting en de zorginstelling waren opgelucht dat een oplossing mogelijk was!

Eind goed, al goed 🌞

Buiten het adviestraject, ondersteunen wij de gebouweigenaar óók in de uitvoeringsfase. Wij sturen de

installateur aan en bewaken het proces zowel financieel als technisch. Wij zijn hierin flexibel; van een paar controles tijdens het monteren tot directievoering inclusief het organiseren en voorzitten van bouwvergaderingen is mogelijk.

Eind goed al goed voor zowel de woningstichting, de zorginstelling, de installateur en wij als adviesbureau. Men kijkt met veel plezier weer uit naar een warme maar aangename zomer!

Doen uw installaties wat er beloofd is?

Twijfelt u aan uw installatie? Denkt u dat het beter kan? Zijn er klachten, of is er een (te) hoog energieverbruik of vind u de onderhoudskosten wel erg fors?
Door een grondige analyse kunnen wij per gebouw zoeken naar de beste oplossing, zowel technisch als financieel. 

Vragen? U kunt rechtstreeks contact opnemen met onze adviseur Armand Meuffels via a.meuffels@k-plus.nl 


Ga terug