20-12-2021

2021 is bijna voorbij...

... en voorbij gevlogen. 

De bouwwereld zit bepaald niet stil. Met elkaar proberen we alle ballen in de lucht te houden, wat niet altijd meevalt. In de eerste plaats door het overal heersende personeelstekort met gelijktijdig een noodzaak tot bouwen. Nooit zitten er genoeg uren in een dag. Maar natuurlijk was het ook een lastig jaar door de Coronamaatregelen. Corona ging ook aan ons niet voorbij, maar bij onze mensen vielen de klachten mee, waarvan we weten dat we mazzel hadden. Maar elkaar wederom niet fysiek kunnen ontmoeten, het thuiswerken, niet even snel kunnen sparren met je collega, het missen van de gezelligheid bij het koffieapparaat…

Maar wat hebben we samen weer mooie dingen gedaan, waardoor we met veel trots 2021 kunnen afsluiten.

BENG

Het jaar begon direct enerverend door de introductie van de nieuwe energieprestatienorm. Net als de hele bouwwereld moesten ook wij wennen aan de nieuwe eisen. We vonden onze weg in de regelgeving en raakten toch weer snel vertrouwd met de nieuwe systematiek. Met af en toe een hartverzakking door een nieuwe software update.

Projecten

Uiteraard zijn we druk bezig geweest met mooie projecten. Een aantal is voorbij gekomen op onze internetpagina. Het is prachtig om te zien dat er steeds meer oprechte aandacht is voor energiezuinig en duurzaam bouwen. We helpen graag om die ideeën te verwezenlijken. Met Kare+Kure en de inspectiedienst zijn we weer veel op pad geweest. Controle tijdens de bouw of net voor oplevering zodat opdrachtgevers zeker weten dat wat ze hebben beloofd, ook is gerealiseerd. Zo tonen aannemers aan hun opdrachtgever dat ze kwaliteit leveren. In eerste instantie onverklaarbare lekkages zijn opgespoord, geluidhinder is verminderd en te hoge energiegebruiken zijn inzichtelijk gemaakt en opgelost. En de opgedane kennis wordt direct weer toegepast in de advisering van nieuwe projecten.

Team K+

In juli werd onze directie uitgebreid zodat we de komende jaren weer op volle sterkte zijn en de toekomst is geborgd. En we kregen meer nieuwe collega’s. Met de komst van Job, Kim, Tim en Jan-Joost is ons enthousiaste team mooi uitgebreid en begin januari komt Joey onze elektrotechnische afdeling ook nog versterken.

2022

Zou de Omgevingswet dan werkelijk ingaan op 1 juli? De grootste wetswijziging sinds de inwerkingtreding van de Grondwet in 1848. Dat vergt nogal wat van de hele bouwsector! Wij kijken ernaar uit om ermee te gaan werken.

Hoe dan ook zijn er voldoende uitdagingen om ons mee bezig te houden en we staan dan ook graag in 2022 weer voor u klaar. Maar eerst gaan we genieten van twee weken vakantie.

We wensen iedereen een goed, gezond en energiek 2022 toe
Ga terug