06-07-2022

Werken bij K+; ik heb geproefd en het smaakt naar meer.

Rachelle Gubbels, K+ Adviesgroep

Zomer 2022, Rachelle Gubbels zit midden in de laatste fase van haar afstudeerproject van de opleiding ‘Building Physics and Services’ aan de TU in Eindhoven. Het doel van deze opleiding is het realiseren van duurzame, gezonde en comfortabele woningen en gebouwen. Met haar praktische instelling en voorliefde voor wiskunde en tekenen heeft Rachelle bewust voor deze opleiding gekozen.

“Zeker weten,’ zegt Rachelle en voegt hier aan toe: “Na mijn hbo-opleiding Built Environment had ik behoefte aan meer kennis over technische installaties, zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties. Voor mijn master koos ik de opleiding Building Physiscs and Services en heb er geen spijt van gehad. Ook al zijn de laatste loodjes zwaar, maar dat ervaren de meeste studenten tijdens hun afstuderen”, voegt Rachelle er eerlijk aan toe.

Haar afstudeerproject is gericht op het ‘Gebruikersgedrag in woningen m.b.t. thermostaat-instellingen en elektriciteitsgebruik’. Informatie die van belang is bij de verduurzaming van woningen.

Combi theorie en praktijk

Rachelle heeft haar studie kunnen combineren met ervaring opdoen in het werkveld. Rachelle: “K+ Adviesgroep heeft me de kans gegeven om na mijn stage een dag per week bij hen te komen werken. Een combi die me goed bevalt. Ik doe uitgebreid onderzoek en lees veel vakliteratuur, maar het is waardevol om te zien hoe het in de praktijk werkt. Bovendien kan ik hier sparren met ervaren mensen uit de praktijk. Zo leerzaam.”

Ontstressen

Op de vraag of en hoe Rachelle zich kan losmaken van studie en werk, antwoordt ze: “Ik hockey heel graag. Train 2 keer per week en in het weekend is er een wedstrijd. Vroeger was dit voor mij vooral een vrijetijdsbesteding, nu zorgt hockey ervoor dat ik helemaal kan afschakelen. En dat is af en toe echt nodig. Ook vind ik het heerlijk om met vrienden activiteiten te ondernemen. Ook al heb je het ‘super’ druk, ik heb ervaren dat het fijn is tijd vrij te maken voor je sociale leven. Ik kijk daarna weer fris en vol energie naar mijn scriptie.”

Op haar plek

Rachelle: “Het bevalt me goed bij K+ en ik wil hier graag blijven. Met Welmoed Siebesma en Tim Morsink heb ik afgesproken dat ik in na mijn afstuderen fulltime aan de slag ga. Het bureau adviseert gebouweigenaren breed, zowel op installatie als bouwfysisch gebied. Met mijn kennis kan ik een verbinder zijn tussen de beide kennisgebieden. Welmoed en Tim zien de toegevoegde waarde hiervan in en geven me de kans om deze rol in te vullen. Een geweldige uitdaging! Daarnaast is het ook gezellig op kantoor. Er is een fijne mix tussen ervaren mensen en jonge medewerkers. Ik voel me er echt thuis!”, zegt Rachelle overtuigend en met een grote glimlach.

Leren van collega’s

Rachelle: ”Voorlopig kan ik nog veel leren van mijn collega’s en de lopende projecten. Ik wil mij bovendien verdiepen in de installatietechniek, de specifieke mogelijkheden en de energiebesparende oplossingen. Zaken zijn vaak complex, zeker in de utiliteitsbouw en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Ik wil goed toegerust zijn zodat ik uiteindelijk een grondig en concreet advies kan geven. Op basis waarvan een opdrachtgever weloverwogen keuzes kan maken. Dát is mijn ambitie voor de komende tijd.”Op de foto: Rachelle Gubbels in het midden tussen enkele collega's.

Ga terug