30-10-2022

Gave nieuwbouw voor Routz in Echt

Routz, een bedrijf met slimme koppen. ‘Een kennisautoriteit op het gebied van netwerkinfrastructuren in de ICT’, zoals ze zelf aangeven. Het team van ruim 300 specialisten is al enkele jaren gevestigd in een kantoor aan de Nobelweg in Echt. Gezien de groei van het bedrijf zocht en vond men een nieuwe locatie.

Binnenkort start de bouw van het nieuwe kantoor. Een gaaf en opvallend gebouw aan de A2/A73, op het Businesspark Midden-Limburg in de gemeente Echt-Susteren. Op een steenworp afstand van de huidige locatie.

ARCHION Bouwmeesters & Architecten uit Roermond ontwierp het bijzondere gebouw. Als lid van het bouwteam hebben wij opdrachtgever Routz, aannemer Cordeel Geelen en bouwadviseur SKS-Group, geadviseerd over de technische installaties, bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek en energiezaken.

De bekende tijdsdruk

Ook hier was er sprake van een tijdsdruk, de verhuisdatum stond namelijk al gepland voordat wij aan het ontwerp waren begonnen. Vanaf de eerste kennismaking met onze opdrachtgever Routz en architect ARCHION Architecten & Bouwmeesters, heerste er een prettige sfeer waar in alle openheid en directheid over zaken gesproken kon worden.

Omdat we vanaf het eerste moment aan tafel zaten hebben we samen met ROUTZ en ARCHION gezocht naar een optimale inpassing van de installaties zonder de esthetica en comforteisen uit het oog te verliezen. Binnen een zeer korte tijd is het ontwerp afgerond. Aannemer en installateurs zijn voortvarend aan de slag gegaan met het opstellen van hun offertes.

In het verdere traject behouden wij als adviesbureau onze adviserende rol en pakken wij de uitvoering en oplevering samen met ARCHION op. We kijken uit naar het eindresultaat!


Tim Morsink


Artist Impression: Archion Bouwmeesters & Architecten

Ga terug