22-02-2018

Stadsvernieuwingsproject in Weert van start

Maandag 19 februari gaf wethouder Frans van Eersel het startsein voor de verkoop van het nieuwbouwproject ‘Park Zuytwillemsvaert’ aan de Werthaboulevard te Weert.

Aan de voormalige Industriekade van Weert verschijnt een park met halfvrijstaande woningen met patiotuin, ruime appartementen, watervilla’s en stadswoningen. Direct aan de nieuwe Werthaboulevard ontstaat zo een prachtige nieuwe woonomgeving: Park Zuytwillemsvaert.Een ambitieuze ontwikkeling, want de ruim 200 woningen en appartementen die hier gerealiseerd gaan worden, komen te liggen in een opvallend groene en waterrijke omgeving. Met de Zuid-Willemsvaart en een bruisende binnenstad op steenworp afstand. De bereikbaarheid is meer dan uitstekend. Weert ligt aan de snelweg A2 en beschikt over een NS intercity-station. Zowel Maastricht als Amsterdam zijn zo binnen handbereik.

Wethouder Frans van Eersel: “Na vele jaren is er zicht op een afronding van de Werthaboulevard. De entree van de stad aan het kanaal krijgt met dit project een fraai aanzien. Een lelijke plek in de stad verdwijnt. De oude tennishallen en hun omgeving maken plaats voor ruim 200 woningen.
Op korte termijn start de bouw van ruim 200 woningen en appartementen aan de nieuwe Werthaboulevard. Daar verrijst de prachtige woonomgeving Park Zuytwillemsvaert. Een ambitieuze ontwikkeling die past bij een stad die groeit.

In opdracht van Volker Wessels heeft K+ Adviesgroep voor dit plan de integrale gebouwadvisering uitgevoerd.

Ga terug