11-04-2018

Startschot woningbouwproject Heistraat Helmond

19 maart 2018 is het startschot gegeven van het bouwproject aan de Heistraat Te Helmond. Hier bouwt aannemersbedrijf Adriaans in opdracht van corporatie Woonbedrijf in Helmond, in samenwerking met de Helmondse huisvester Volksbelang 52 huizen verdeeld over vier blokken (appartementen, gezinswoningen en seniorenwoningen).

Wethouder Frans Stienen had tijdens de aftrap een verrassing voor de familie Willems die er allemaal waren. Weduwe Elly (84) en de vijf kinderen Ted, Anja, Els, Ingrid en Arie. Plus kleinkinderen en oud-leerlingen

De bekende Arie Willems had namelijk op deze plek zijn legendarische muziekwinkel en de accordeon landelijk op de kaart zette als klassiek muziekinstrument.

Een van die blokken gaat het Arie Willemshof heten. en het plaatsnaambordje werd overhandigd aan de familie. Elly mag dat houden en thuis aan de Zwanenbeemd, waar ze nu woont, een mooi plekje geven.

Bij de aftrap waren ook de leden van Accordeana, het orkest dat Willems oprichtte, komen spelen. Maar het was buiten voor de instrumenten te koud. Dus kwam Carel de Bruin, in 1953 een van de eerste leerlingen van Arie, als solist in een verwarmde tent opdraven om de klanken van het instrument te laten horen waar het in de familie Willems allemaal om draait.

K+ Adviesgroep heeft voor dit mooie project de integrale advisering op het gebied van Bouwfysica, Akoestiek, Brandveiligheid en Technische installaties mogen verzorgen.

https://www.ed.nl/helmond/helmond-eert-legendarische-arie-willems-met-eigen-hof~a62b9f48/

Ga terug