Tesla opent onderdelenmagazijn in Tilburg

Autoproducent Tesla heeft in alle stilte een derde vestiging in Tilburg in gebruik genomen. Het betreft een Europees distributiecentrum van het Amerikaanse bedrijf voor de opslag van onderdelen.

Het Amerikaanse bedrijf huurt het distributiecentrum dat recent is opgeleverd aan de Dongenseweg op logistiek bedrijvenpark Vossenberg West, meldt Brabants Dagblad.

Het gaat om een DC met kantoren van 36.500 vierkante meter, dat in twee bijna even grote delen is gesplitst. Het pand ligt op enkele honderden meters van de twee andere Tesla-vestigingen die in 2013 en 2014 in gebruik werden genomen.

Tesla heeft de ruimte nodig als onderdelenmagazijn, onder andere voor het Model 3, de vriendelijkst geprijsde auto.

K+ Adviesgroep Adviesgroep heeft de integrale advisering op het gebied van Bouwfysica en Akoestiek, Brandveiligheid verzorgd en tevens het ontwerp van de Technische Installaties uitgevoerd

Breeam

Ook heeft K+ Adviesgroep de gehele advisering voor het Breeam ontwerpcertificaat op zich genomen en de nodige bewijslast opgesteld. Recent is dan ook het Very Good Oplevercertificaat behaald.

Het gehele Breeam Proces is begeleidt door de binnen K+ Adviesgroep aanwezige Breeam Experts Tessa Eykenboom en Olaf RitchiBron: logistiek.nl