01-12-2020

Akoestiek is zo fascinerend.

Nog maar een paar maanden werkzaam bij K+, en Davy van Haperen voelt zich al helemaal thuis. “Dat gaat snel en ongedwongen binnen dit team. Ik heb veel contact met collega Gregor en kijk er naar uit om t.z.t. met hem op inspectie te kunnen gaan. Ik kan namelijk veel van deze ervaren collega leren!”

Na zijn studie Technische Natuurkunde heeft Davy een half jaar genoten van de indrukwekkende natuur in Nieuw-Zeeland en Australië. Terug in Nederland is hij bij K+ terecht gekomen.

Vliegende keep

Binnen het team vervult hij de rol van technisch medewerker en springt overal bij waar hij ondersteuning kan bieden. Een goede manier om de vele aspecten van de dienstverlening van het bureau te leren kennen.

Akoestiek is fascinerend

“Ik concentreer mij momenteel op het aandachtsveld akoestiek. Voor een natuurkundige is dit een fascinerend onderwerp. Het belang van goede akoestiek mag je niet onderschatten. Zo ben ik betrokken bij het klooster op de Broekhovenseweg in Tilburg. Het Sint Jacobusklooster wordt getransformeerd in een appartementencomplex met aanvullende nieuwbouw. In dit project moeten wij samen oplossingen vinden voor de geconstateerde geluidsoverlast. Dat wordt nog een hele uitdaging! Gelukkig kan ik voor vragen altijd terecht bij mijn collega’s zoals Tessa Eykenboom en Iris Felder. Zo word ik als het ware ‘begeleid’ in het diepe gegooid.”

Voor vragen altijd terecht bij mijn collega’s zoals Tessa Eykenboom en Iris Felder. Zo word ik als het ware ‘begeleid’ in het diepe gegooid.”

Of Davy het reizen en de weidse natuur niet mist, antwoordt hij: “Jazeker wel. Ik kijk er met veel plezier op terug. Zeker omdat nu door de corona-situatie het onbezorgd reizen niet meer mogelijk is. Voor ontspanning en beweging mis ik vooral de bergen.”

Wij hopen voor Davy en voor alle reislustigen, dat andere tijden op niet al te lange termijn weer aanbreken. Al zal het naar verwachting zoals ‘vroeger’ niet meer worden.  Lilian Zeekaf, november 2020


Artist Impression transformatie klooster Broekhovenseweg Tilburg, JMW Architecten


Ga terug